Janneke Meessen zingt Barbra Streisand

Op haar website (www.jannekemeessen.com) schrijft Janneke als aankondiging van het concert van 12 november 2019 om 20.30 uur in het Cultuurhuis in Heerlen:

 

"Graag neemt Janneke jullie mee in de muziek die haar op dit moment het meest inspireert. Dit doet ze in een intieme setting samen met G.R. Harrison op gitaar, met deze keer voornamelijk het repertoire van Barbra Streisand. Daarnaast maakt zij ook een uitstap naar bijvoorbeeld Eva Cassidy, London Grammar, Lady Gaga en een aantal nummers die jullie van haar gewend zijn. Sit back and relax, en dan wordt het samen met jullie gegarandeerd een mooie avond."

Bestel hier je tickets!

 

Ja ja, je leest het goed. I'm guilty. Ik ga met Janneke, Streisand spelen. Had mij dit 3 maanden geleden gevraagd en ik had je recht in het gezicht uitgelachen. Maar omdat het Janneke was die het vroeg, vroeg ik me af wat haar zo intrigeert aan Barbra Streisand en het moet gezegd: Met enig doorzettingsvermogen en door de grootse en meeslepende arrangementen van de grote orkesten heen luisterend, gaat er een heel fascinerend mens achter Barbra Streisand schuil. En, belangrijker voor mij, veel van haar liedjes zijn (ontdaan van het orkest) echte singer-songwriter nummers om je vingers bij af te likken. Daarom dus, daarom ga ik Streisand spelen.

 

By the way, er is natuurlijk nog een andere reden waarom ik Streisand ga spelen. Omdat Janneke de enige is die dat echt kan, en hoe!  Kom dus luisteren. Het is niet gezegd dat het de enige keer is, maar het is wel de eerste keer. Of zoals Barbra zingt: "You and I will make each night a first". 

 

Tot 12 november in het Cultuurhuis! 

G.R. Harrison

 

meer lezen

New vibes...

Een half jaar intermezzo, de time out van Moonshine Whiskey, een nieuwe plek, volledig nieuwe studio levert genoeg "new vibes" op. Er vormen nieuwe plannen rondom Alles Geit Plat voor 2020. Opnames van alweer 2018 leiden wellicht toch tot een nieuwe plaat (in welke vorm dan ook) met misschien wel een nieuwe band er omheen. En, met niemand minder dan Janneke Meessen werk ik aan een mooi programma "Janneke zingt Streisand", waarmee we op 12 november 2019 de buhne besteigen in het Cultuurhuis te Heerlen. En, last but not least, ook de oude liefde "The Wild Specialties" staan weer op! 3 november 2019 maken we met die ongepolijste gasten de Brouwschuur in Weert onveilig.

Kortom, new vibes, CU soon!  G.R.

Moonshine Whiskey - Live at the Grand Theatre of Zitterd

In 1 maand van idee tot release! Zo moet dat, het is geen grap. Moonshine Whiskey brengt op 8 juni 2017 ter ere van de jaarlijkse tour door de Parijse straten een live album uit. Ter afsluiting daarvan staat Moonshine Whiskey op 11 juni om 17.30 op het Wheels & Bites Festival in Heerlen. De CD zelf is alleen bij ons verkrijgbaar, dus kom naar onze optredens of mail of stuur een bericht via Facebook als je hem wil.

 

Deze plaat zegt alles over de aanpak en spontaniteit van deze rootsband uit het Zuiden des lands, die al since 2012 opduikt waar een rootsparty gonst.

 

In het (whiskey)vat van deze plaat tref je 11 tracks aan van de show van 16 mei 2017 in de Stadsschouwburg van Sittard, door de Moonshiners die avond gekscherend tot "The Grand Theatre of Zitterd" omgedoopt.

 

De live opnames werden verzorgd door audiotechnicus Sem Jongen, de hoes en productie waren in handen van respectievelijk K1000 en G.R.Harrison met (veel) hulp van Jimmy Duchateau en uitgebracht op SMLrecords. Eindelijk kan iedereen de toffe sfeer van onze live-shows ook thuis uit de speakers laten knallen.

meer lezen

The Wild Specialties REUNITE!

Er is al vaker op gezinspeeld, maar zondag 18 december 2016 vanaf 16.30 uur staan ze er weer: THE WILD SPECIALTIES. Ter gelegenheid van de opening van De Brouwschuur aan de Parallelweg 143 in Weert (www.debrouwschuur.nl) blazen ze nog een keer "Beautiful Today" van de bühne af.

 

Gewoon, omdat het een geweldig plaat is, die het verdient nog eens live te spelen, zeggen ze zelf.

 

Vlak na de release van die eerste echte plaat in 2009 (in 2002 bracht de band al een EP uit), hielden ze het voor gezien. Waarom, dat weer eigenlijk niemand. De bandleden van de doken vervolgens in tal van andere bands op, zoals The Royal Axe Specialties, The Big Four Quintet, G.R. Harrison, Elmore D, Moonshine Whiskey en The Implosions om er maar een paar te noemen. 

 

Of het een eenmalige reünie wordt? Wie zal het zeggen. Beluister "Beautiful Today" hier op Spotify (of klik op onderstaande platenhoes) en mis dit unieke concert, onder het genot van een Witte Wuîles of Tungeler Tripel, niet. Tot dan!

 

The Wild Specialties zijn Bas Janssen, Harm van de Mortel, Roy Vranken, Harald Moonen en Ruud Gijsen (alias G.R. Harrison).

meer lezen

Moonshine Whiskey op Parcours Maastricht

Een (mid)dag vol muziek en cultuur. Daar hoort Moonshine Whiskey bij. EN dat waren we bij de opening van het culturele seizoen, Het Parcours in Maastricht.

 

Eerst bij het Liof-gebouw aan de Boschstraat voor een fijn, stil maar enthousiast luisterpubliek (zie foto). Daarna, na het officiële programma, liep het bij café Forum nog prettig uit de hand. Tot na tienen ging het muzikale feestje daar door. Want, waarom zou in Maastricht niet kunnen wat in Parijs wel kan! Of, zoals Rene "Axe" zou zeggen: "Veur waat neet?" 

 

Ons boeken? Dat kan via deze link. Onze playlist checken doe je hier.

 

Thanks en tot gauw.

The moonshiners

meer lezen

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.