Janneke Meessen zingt Barbra Streisand

Op haar website (www.jannekemeessen.com) schrijft Janneke als aankondiging van het concert van 12 november 2019 om 20.30 uur in het Cultuurhuis in Heerlen:

 

"Graag neemt Janneke jullie mee in de muziek die haar op dit moment het meest inspireert. Dit doet ze in een intieme setting samen met G.R. Harrison op gitaar, met deze keer voornamelijk het repertoire van Barbra Streisand. Daarnaast maakt zij ook een uitstap naar bijvoorbeeld Eva Cassidy, London Grammar, Lady Gaga en een aantal nummers die jullie van haar gewend zijn. Sit back and relax, en dan wordt het samen met jullie gegarandeerd een mooie avond."

Bestel hier je tickets!

 

Ja ja, je leest het goed. I'm guilty. Ik ga met Janneke, Streisand spelen. Had mij dit 3 maanden geleden gevraagd en ik had je recht in het gezicht uitgelachen. Maar omdat het Janneke was die het vroeg, vroeg ik me af wat haar zo intrigeert aan Barbra Streisand en het moet gezegd: Met enig doorzettingsvermogen en door de grootse en meeslepende arrangementen van de grote orkesten heen luisterend, gaat er een heel fascinerend mens achter Barbra Streisand schuil. En, belangrijker voor mij, veel van haar liedjes zijn (ontdaan van het orkest) echte singer-songwriter nummers om je vingers bij af te likken. Daarom dus, daarom ga ik Streisand spelen.

 

By the way, er is natuurlijk nog een andere reden waarom ik Streisand ga spelen. Omdat Janneke de enige is die dat echt kan, en hoe!  Kom dus luisteren. Het is niet gezegd dat het de enige keer is, maar het is wel de eerste keer. Of zoals Barbra zingt: "You and I will make each night a first". 

 

Tot 12 november in het Cultuurhuis! 

G.R. Harrison

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.