BackToDylan

UPCOMING SHOWS:

5 februari 2024 v.a. 21.00 uur - BackToDylan, Live in Rootstime radio (RTVMaastricht)

29 februari 2024 v.a. 20.30 uur - BackToDylan, Cultuurhuis Heerlen, UITVERKOCHT!  bestel tickets

17 mei 2024 v.a. 20.00 uur - BackToDylan, D'n Hiemel Maastricht, Roots Unlimited, bestel tickets

6 oktober 2024 v.a. 14.30 uur  - BackToDylan, Theaterkarroessel Geleen
Het is 1975. Het album ‘Desire’ van Bob Dylan, met daarop het inmiddels wereldberoemde protestlied ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld.

 

BackToDylan neemt zijn publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue en was op zijn best. Met een topband achter zich rijgt hij de klassiekers, akoestisch en elektrisch, op eigenzinnige wijze aan elkaar.

 

BackToDylan is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en soms virtuoos. Vanhoudt: “Ik ben diep geraakt door Desire. Er was een tijd dat ik elke avond met Hurricane in slaap viel.

 

Het voelt als een eer om dit repertoire met deze band vol rasmuzikanten uit te kunnen voeren.” Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste companen Bass van Heel en Maikel Duijzings. Zij blijven steeds weer de basis strak trekken, zodat er een indrukwekkende en zeer muzikale band ontstaat die garant staat voor een hele avond muzikale nostalgie en emotie. G.R. Harrison op (pedal)lapsteel, Linda Koolen op zang en Bartje Blues op mondharp maken de band compleet. Back to Dylan legt de nadruk op de periode ‘65-’75, maar ook later werk schuwen de muzikanten niet. Zo is de versie van ‘Everything is Broken’ rauw en zeer dansbaar.

 

Een kleine greep uit de setlist: Don’t Think Twice, it’s Allright, Like a Rolling Stone, It Aint me Babe, Hurricane, A Hard Rain’s Gonna Fall.

 

BackToDylan is:

Dan Vanhoudt – Zang, gitaar, mondharmonica,

Bass van Heel – Bas, zang

Maikel Duijzings - Percussie

G.R. Harrison – Lapsteel

Linda Koolen – Zang

Bartje Blues - MondharmonicaBOOKING INFO:

Dan Vanhoudt:

m. + 31(0)641453045

@ info@vanhoudtmedia.nl
Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.