Alles Geit Plat speelt Steijl plat

Als het aan de muzikanten van het Limburgse songwriters collectief 'Alles Geit Plat' lag, bouwden de organisatoren van Cultuurpodium De Speelplaats het wereldpaviljoen in Steijl vaker "even" om tot een heus theater voor ruim 250 bezoekers. Want plat gingen ze in Steijl!

 

Behalve een enkel verdwaald regeltje Engels of woordje Frans, bestaat het repertoire uit nummers van grote songwriters, maar dan vertaald in alle mogelijke Limburgse dialecten. Zo kwam ook de nieuwe singel 'Broor' van Dan Vanhoudt en G.R.Harrison voorbij (klik hier voor de videoclip) en vertaalde Ron Bormans in de pauze Purple Rain, ter ere van het die middag overleden popicoon Prince. 

 

Wat een prachtige entourage en toffe sfeer voor zowel de muzikanten als voor het publiek. Een memorabele avond was het, getuige ook de reacties van het publiek aan de organisatie achteraf. Hier enkele citaten:

 

'Het zit er weer op! Geweldige happening van hoog niveau. Chapeau!'

'Gisteren hebben wij enorm genoten bij het Wereldpaviljoen!'

'Gefeliciteerd met deze zéér geslaagde avond! Wat ein schoëne aovende. Geweldige muziekanten en gevarieerd programma. Klasse...!! Met as groëte aafsjloeter "Alles geit plat".'

'Op de eerste plaats wat was het gisteravond weer een geweldige avond. Onze welgemeende complimenten. We hebben genoten. Ook de muziekanten waren geweldig en het was mooi om te zien hoe ook zij genoten van het hele gebeuren. Top'

 

Gemist? Alles Geit Plat is de komende periode nog op de volgende plaatsen te zien:

 

29 juni 2016 - Kloosterbibliotheek te Wittem

8 juli 2016 - Openluchttheater Valkenburg (www.openluchttheater-valkenburg.nl)

27 augustus 2016 14.00 uur -  de Markt te Gennep

27 december 2016 19.00 uur - Cultuurhuis Heerlen

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.