Borrelpresentatie 'Broor' (G.R. & Dan)

Op donderdag 14 april 2016 om 20.00 uur, vindt in Biesenhof Carréhoeve in Sweikhuizen (Biesenweg 1, Geleen) de borrelpresentatie van de videoclip ‘Broor’ plaats. Wil je erbij zijn? Stuur een berichtje naar g.r.harrison@live.nl of danvanhoudt@gmail.com of PM op Facebook. De toegang is gratis.

 

'Broor'

‘Broor’ werd oorspronkelijk geschreven als “Brother” door Peter Katz en Royal Wood. Twee Limburgse jongens vertaalden het naar 'Broor'. Twee vrienden, broers bijna. G.R. Harrison (www.grharrison.nl) uit Nederweert/Bunde is liedjeskunstenaar en schrijft, veelal in het Engels, ongepolijste songs die afstammen van een reizigershart. Hij sleutelt ze in elkaar naar eigen zeggen ‘somewhere in the middle of midnight and morning’ en werkt graag samen met andere puristen. Ruwe bolster Dan Vanhoudt uit Susteren/Geleen speelt veel met zijn trio Vanhoudt, schrijft veelal in het Engels en combineert dit met uitstapjes naar het dialect en samenspel met indrukwekkende improvisaties.

 

Zomaar een woensdagochtend in het bosrijke gebied rondom Sweikhuizen. Mannen trekken er met gitaren en camera op uit. Het resultaat is een beeld van universele waarde, vriendschap verbonden door levenslust en muziek: Broor!

 

Alles Geit Plat

De twee songwriters ontmoetten elkaar in ‘Alles Geit Plat’ (voorheen Dylan Geit Plat), een muzikaal collectief van plusminus 15 singer-songwriters, die songs van hun muzikale helden naar hun eigen moerstaal omzetten. Dialect dus. Alles Geit Plat is een graag gezien collectief in de Limburgse theaters. De songwriters nemen je mee op een muzikale trip langs hun grootheden. Alles Geit Plat zal overigens de komende maanden ook weer in een aantal theaters te vinden zijn, voor het eerst weer op 21 april 2016 in het Wereldpaviljoen te Steijl. Klik hier voor info en data.

 

Info 

Gitaar & Zang: G.R.Harrison & Dan Vanhoudt

Mix: Angelo & Gino Bombrini

Camera en montage: Mick Vogels 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.