Moonshine Whiskey - Live at the Grand Theatre of Zitterd

In 1 maand van idee tot release! Zo moet dat, het is geen grap. Moonshine Whiskey brengt op 8 juni 2017 ter ere van de jaarlijkse tour door de Parijse straten een live album uit. Ter afsluiting daarvan staat Moonshine Whiskey op 11 juni om 17.30 op het Wheels & Bites Festival in Heerlen. De CD zelf is alleen bij ons verkrijgbaar, dus kom naar onze optredens of mail of stuur een bericht via Facebook als je hem wil.

 

Deze plaat zegt alles over de aanpak en spontaniteit van deze rootsband uit het Zuiden des lands, die al since 2012 opduikt waar een rootsparty gonst.

 

In het (whiskey)vat van deze plaat tref je 11 tracks aan van de show van 16 mei 2017 in de Stadsschouwburg van Sittard, door de Moonshiners die avond gekscherend tot "The Grand Theatre of Zitterd" omgedoopt.

 

De live opnames werden verzorgd door audiotechnicus Sem Jongen, de hoes en productie waren in handen van respectievelijk K1000 en G.R.Harrison met (veel) hulp van Jimmy Duchateau en uitgebracht op SMLrecords. Eindelijk kan iedereen de toffe sfeer van onze live-shows ook thuis uit de speakers laten knallen.

The Wild Specialties REUNITE!

Er is al vaker op gezinspeeld, maar zondag 18 december 2016 vanaf 16.30 uur staan ze er weer: THE WILD SPECIALTIES. Ter gelegenheid van de opening van De Brouwschuur aan de Parallelweg 143 in Weert (www.debrouwschuur.nl) blazen ze nog een keer "Beautiful Today" van de bühne af.

 

Gewoon, omdat het een geweldig plaat is, die het verdient nog eens live te spelen, zeggen ze zelf.

 

Vlak na de release van die eerste echte plaat in 2009 (in 2002 bracht de band al een EP uit), hielden ze het voor gezien. Waarom, dat weer eigenlijk niemand. De bandleden van de doken vervolgens in tal van andere bands op, zoals The Royal Axe Specialties, The Big Four Quintet, G.R. Harrison, Elmore D, Moonshine Whiskey en The Implosions om er maar een paar te noemen. 

 

Of het een eenmalige reünie wordt? Wie zal het zeggen. Beluister "Beautiful Today" hier op Spotify (of klik op onderstaande platenhoes) en mis dit unieke concert, onder het genot van een Witte Wuîles of Tungeler Tripel, niet. Tot dan!

 

The Wild Specialties zijn Bas Janssen, Harm van de Mortel, Roy Vranken, Harald Moonen en Ruud Gijsen (alias G.R. Harrison).

Moonshine Whiskey op Parcours Maastricht

Een (mid)dag vol muziek en cultuur. Daar hoort Moonshine Whiskey bij. EN dat waren we bij de opening van het culturele seizoen, Het Parcours in Maastricht.

 

Eerst bij het Liof-gebouw aan de Boschstraat voor een fijn, stil maar enthousiast luisterpubliek (zie foto). Daarna, na het officiële programma, liep het bij café Forum nog prettig uit de hand. Tot na tienen ging het muzikale feestje daar door. Want, waarom zou in Maastricht niet kunnen wat in Parijs wel kan! Of, zoals Rene "Axe" zou zeggen: "Veur waat neet?" 

 

Ons boeken? Dat kan via deze link. Onze playlist checken doe je hier.

 

Thanks en tot gauw.

The moonshiners

G.R.Harrison in clip Jimmy Duchateau - Give it a go

Wat een nummer, wat een muzikant die Jimmy Duchateau.... en dus: wat een clip van de single "Give it a go". Op zomaar een maandagavond in juni speelde dit bijeen geraapt gezelschap en dito publiek een toffe gig, die tot de clip leidde. Glad to be part of it! Zie hieronder de clip en ook zijn nieuwe website www.jimmyduchateau.com

Verslag: Moonshine Whiskey en The Cosmic Carnival in de Nieuwe Nor

Beter laat dan niet: Hier de recensie van Dani Silvia op www.retronique.nl:

 

"Moonshine Whiskey en The Cosmic Carnival in de Nieuwe Nor. Nog nooit van gehoord, treat maar klinkt best gezellig, sovaldi dus gaan! En soms blijkt een concert bezoeken zonder eigenlijk precies te weten wat je te wachten staat de juiste keuze.

Moonshine Whiskey is een band om vrolijk van te worden. De afwisselende vocalen zorgen ervoor dat het vernieuwend blijft en de band lijkt de harten van het publiek al gestolen te hebben vanaf het eerste nummer. De band bestaat vanavond uit onder andere Maartje Meessen (Lesoir), Joep Larue (Uncle Joe & The Sweet Busters) en G.R. Harrison (The Wild Specialties). Moonshine Whiskey staat garant voor een feestje en wanneer hoofdact The Cosmic Carnival wordt uitgenodigd om het laatste nummer mee te doen wordt precies duidelijk waarom beide bands op deze avond zo’n goede combinatie is.

The Cosmic Carnival: vrolijk, kleurrijk, dromerig. Een band die een moderne twist geeft aan liedjes die geïnspireerd zijn door de jaren zestig en zeventig. De Rotterdamse band won begin dit jaar nog een plek op Sziget Festival in Boedapest. Afgelopen augustus speelden zij daar dankzij 3FM op de Talent Stage, vanavond gewoon ingetogen, maar toch groovy, in de Nieuwe Nor. En dat past perfect."

 

Moonshine Whiskey is de komende periode weer een aantal keren "on the roll". Check hier de data. bron: www.retronique.nl

Alles Geit Plat speelt Steijl plat

Als het aan de muzikanten van het Limburgse songwriters collectief 'Alles Geit Plat' lag, bouwden de organisatoren van Cultuurpodium De Speelplaats het wereldpaviljoen in Steijl vaker "even" om tot een heus theater voor ruim 250 bezoekers. Want plat gingen ze in Steijl!

 

Behalve een enkel verdwaald regeltje Engels of woordje Frans, bestaat het repertoire uit nummers van grote songwriters, maar dan vertaald in alle mogelijke Limburgse dialecten. Zo kwam ook de nieuwe singel 'Broor' van Dan Vanhoudt en G.R.Harrison voorbij (klik hier voor de videoclip) en vertaalde Ron Bormans in de pauze Purple Rain, ter ere van het die middag overleden popicoon Prince. 

 

Wat een prachtige entourage en toffe sfeer voor zowel de muzikanten als voor het publiek. Een memorabele avond was het, getuige ook de reacties van het publiek aan de organisatie achteraf. Hier enkele citaten:

 

'Het zit er weer op! Geweldige happening van hoog niveau. Chapeau!'

'Gisteren hebben wij enorm genoten bij het Wereldpaviljoen!'

'Gefeliciteerd met deze zéér geslaagde avond! Wat ein schoëne aovende. Geweldige muziekanten en gevarieerd programma. Klasse...!! Met as groëte aafsjloeter "Alles geit plat".'

'Op de eerste plaats wat was het gisteravond weer een geweldige avond. Onze welgemeende complimenten. We hebben genoten. Ook de muziekanten waren geweldig en het was mooi om te zien hoe ook zij genoten van het hele gebeuren. Top'

 

Gemist? Alles Geit Plat is de komende periode nog op de volgende plaatsen te zien:

 

29 juni 2016 - Kloosterbibliotheek te Wittem

8 juli 2016 - Openluchttheater Valkenburg (www.openluchttheater-valkenburg.nl)

27 augustus 2016 14.00 uur -  de Markt te Gennep

27 december 2016 19.00 uur - Cultuurhuis Heerlen

 

Broor - G.R.Harrison & Dan Vanhoudt

Yes, hij is live! De nieuwe singel en videoclip van Broor (een vertaling van Brother van Peter Katz & Royal Wood). Klik hier om de clip te bekijken.

 

Broor is niet alleen een ode aan de vriend- en broederschap van deze twee muzikanten, in de Limburgse scene bekend als Dan Vanhoudt en G.R.Harrison, maar ook een promotie van Alles Geit Plat (klik hier voor het YouTube kanaal), het Limburgse muziekcollectief dat nummers van grootheden op respectvolle wijze vertaald en de theaters in brengt.

 

Tijdens een intieme en gezellige presentatie werd Broor op 14 april jl. in de Biesenhof in Geleen ten doop gehouden, gespeeld, getoond en vervolgens 'live gezet' op YouTube. Binnen 2 dagen had Broor meer dan 300 views en was de eerste airplay een feit. 

 

Red Rooster Venlo draaide Broor op zondag 17 april jl. als voorproefje op het concert van Alles Geit Plat van donderdag 21 april jl. in het tot de nok gevulde Wereldpaviljoen in Steyl, georganiseerd door Cultuurpodium De Speelplaats. Het eerstvolgende concert van Alles Geit Plat vindt plaats op 29 juni a.s. in de Kloosterbibliotheek te Wittem. Wacht niet te lang met resereven, want vol is vol.

 

Meer info en concertagenda van Alles Geit Plat, klik hier.

 

Borrelpresentatie 'Broor' (G.R. & Dan)

Op donderdag 14 april 2016 om 20.00 uur, vindt in Biesenhof Carréhoeve in Sweikhuizen (Biesenweg 1, Geleen) de borrelpresentatie van de videoclip ‘Broor’ plaats. Wil je erbij zijn? Stuur een berichtje naar g.r.harrison@live.nl of danvanhoudt@gmail.com of PM op Facebook. De toegang is gratis.

 

'Broor'

‘Broor’ werd oorspronkelijk geschreven als “Brother” door Peter Katz en Royal Wood. Twee Limburgse jongens vertaalden het naar 'Broor'. Twee vrienden, broers bijna. G.R. Harrison (www.grharrison.nl) uit Nederweert/Bunde is liedjeskunstenaar en schrijft, veelal in het Engels, ongepolijste songs die afstammen van een reizigershart. Hij sleutelt ze in elkaar naar eigen zeggen ‘somewhere in the middle of midnight and morning’ en werkt graag samen met andere puristen. Ruwe bolster Dan Vanhoudt uit Susteren/Geleen speelt veel met zijn trio Vanhoudt, schrijft veelal in het Engels en combineert dit met uitstapjes naar het dialect en samenspel met indrukwekkende improvisaties.

 

Zomaar een woensdagochtend in het bosrijke gebied rondom Sweikhuizen. Mannen trekken er met gitaren en camera op uit. Het resultaat is een beeld van universele waarde, vriendschap verbonden door levenslust en muziek: Broor!

 

Alles Geit Plat

De twee songwriters ontmoetten elkaar in ‘Alles Geit Plat’ (voorheen Dylan Geit Plat), een muzikaal collectief van plusminus 15 singer-songwriters, die songs van hun muzikale helden naar hun eigen moerstaal omzetten. Dialect dus. Alles Geit Plat is een graag gezien collectief in de Limburgse theaters. De songwriters nemen je mee op een muzikale trip langs hun grootheden. Alles Geit Plat zal overigens de komende maanden ook weer in een aantal theaters te vinden zijn, voor het eerst weer op 21 april 2016 in het Wereldpaviljoen te Steijl. Klik hier voor info en data.

 

Info 

Gitaar & Zang: G.R.Harrison & Dan Vanhoudt

Mix: Angelo & Gino Bombrini

Camera en montage: Mick Vogels 

G.R.Harrison op Waddis CD

Hij is alweer een poosje uit: de Waddis CD (www.waddis.nl). Op twee tracks zijn mijn gitaarlicks en -tricks en hier en daar een verdwaalde mandoline te horen. Persoonlijk vind ik de "Wagon Wheel"-versie (hier de youtube link) van Joep Larue, a.k.a. Uncle Joe & the Sweet Busters het lekkerst. Check it out, maar niet in de auto, want je gaat er erg hard van rijden...... 

Fishing For Life lyric video online

De nieuwe lyric video van "Fishing for life" is online. Gewoon....omdat het kan, je eigen tekenfilm produceren. Nou ja, het materiaal is afkomstig van een 'shortfilm' uit 1941, Gabby Goes Fishing (bron: www.archive.org). De film werd voor dit doel wel ingekort en gere-edit, waardoor de betekenis van Fishing for Life boven kwam drijven..... Have fun and share!!

G.R. Harrison op Serious Request Heerlen 2015 (20 december, 19.00 uur)

Het zal je niet ontgaan zijn: Serious Request van 3fm zet dit jaar Heerlen op zijn kop. En, ik ben erbij! Op zondag 20 december vanaf 19.00 uur speel ik in de pop up gallery van Studio Heerlen in samenwerking met "Ik ben in Heerlen, wat nu?" aan de Pancratiusstraat 48 (naast de Nieuwe Nor). Be there en oh ja, neem al je zakcenten mee voor het goede doel! Tot daar. G.R. Harrison

Nieuwe Noten recensie Inheritance - G.R. Harrison

Achter G.R. Harrison gaat de Limburgse Singer-Songwriter Ruud Gijsen schuil. Maar gezien de muziek die Gijsen maakt, die duidelijk wortelt in de Americana, is G.R. Harrison wel zo toepasselijk.

Het heeft zes jaar geduurd voor de opvolger van ‘Gold, Love Or Trust’ uit 2009, er lag. En nu ‘Inheritance’ uit is, kunnen we stellen dat hier een stemmig en ingetogen album ligt, waarop Harrison zich laat ondersteunen door Esther de Bont op viool en Rick Haring op orgel en elektronica.

Met het titelnummer ‘Inheritance’, beslist het hoogtepunt van dit album, mede dankzij De Bont, laat Harrison horen een goed en hecht nummer te kunnen schrijven dat de luisteraar meeneemt. De gitaar en de viool vormen een mooie eenheid en creëren een warme sfeer waar Harrison’s stem prachtig bij kleurt. Mooi ook hoe de viool zijn stem ondersteunt. En ook Haring draagt hier zijn steentje bij door op de achtergrond zijn orgel stemmig te laten zoemen.

Beluister hier ‘Inheritance':

In ‘Wait’ klinkt de blues door en levert Haring eveneens ondersteuning middels het orgel en de elektronica. Die bijdrage pakt hier echter wel minder goed uit dan in ‘Inheritance’. Zonder was het nummer wellicht beter geweest.
Maar het grootste probleem met dit album is dat hij niet beklijft. Als luisteraar denk je met grote regelmaat: “Dit heb ik vaker gehoord, maar dan beter!” En dat is jammer.
Aan Gijsens’s stem ligt het niet, die heeft een mooie klankkleur en een wat melancholische, donkere ondertoon. Aan zijn teksten ligt het ook niet. De verhalen die hij vertelt zijn onderhoudend genoeg.
Maar de arrangementen vlammen niet, ze doen je niet naar adem snakken!. Het is allemaal mooi, maar ook niet meer dan dat.

Ben Taffijn - www.nieuwnoten.nl

19 dec. 2015: Waddis CD release (Tapijn brasserie Maastricht)

Waddis...? Waddis.nl ja! Het duurde bij mij ook even voordat ik doorhad waddis: Joep Delarue, Jimmy Dee en Sietske van Wilgenburg (en misschien vergeet ik er een paar), een clubje gedreven muzikanten en creatievelingen, die muziek in Zuid-Limburg en inmiddels ook Belgisch Limburg promoten. Het cultiveren van muzikaal talent, zoals ze zelf zeggen.


Hun open mic avonden in Cafe Forum te Maastricht worden al lange tijd goed bezocht en zijn -zeg ik uit eigen ervaring- erg gezellig. Ga er niet heen als je op woensdagochtend vroeg iets belangrijks hebt, want dikke kans dat je dat in brakke toestand zult moeten doen. Anderzijds... je leeft maar 1 keer.


En, wat doen ze nu weer? Ze maken via "fundraising" met de meest trouwe bezoekers van de open mic avonden een hele fijne plaat! Ik had het genoegen op een paar nummers gitaar- en mandoline partijen in te spelen en heb dus een kijkje in de keuken van Jimmy Dee's studio gehad.


Alle reden om op 19 december a.s. naar de Tapijn Brasserie (voormalige Tapijn kazerne) te Maastricht te komen en dit mee te vieren en natuurlijk een CD te kopen. Waddis.nl? Daddis!


G.R.Harrison

Moonshine Whiskey, theaterkarroessel Geleen

"Down in Hollywood", schalt Ry Cooder op de pick-up. "Down in Geleen" zal hij bedoelen, waar het publiek gisteravond in de Theaterkarroessel op een ruim 2 uur durende Moonshine Wiskey party werd getrakteerd! Het is de brakheid vandaag meer dan waard. Gemist? Check hier je herkansing. See you when we get there.

 

G.R.

G.R. Harrison in Pitboel theater

An evening with... is een concept van Jos Nabuurs in Pitboel theater te Sittard. 4 acts op een avond. Van singer songwriter tot bands tot kleinkunst. Mooie sfeer en muziek, dito publiek! Wat wil je nog meer. Meer fotos? Klik hier!

Zeker een aanrader dus om je weer op de woensdag mee door te zagen. Zo deed ik althans afgelopen woensdag zowel op de bühne als in het publiek. Hier een mooie plaat, geschoten door Joep Deumes. Thanks en tot gauw Pitboel! G.R.

www.grharrison.nl

zo 29 nov 2015: G.R. Harrison en Dan Vanhoudt in de huiskamer van Loek!

Het is alweer een jaar of wat geleden dat ik met The -toen nog- Royal Axe Specialties in de woonkamer van Loek in Echt speelde. Toplokatie, toporganisatie (gastheer Loek en gastvrouw Anneke) en topsfeer.

 

Op zondagmiddag 29 november 2015 worden plusminus 45 mensen in de tot theater omgebouwde huiskamer van Loek en Anneke getrakteerd op koffie, gebak, een drankje, Dan Vanhoudt en ondergetekende, G.R. Harrison samen met Esther de Bont (violiste op het album Inheritance). Julo verzorgt het voorprogramma.

 

Dan en ik zijn overigens geen onbekenden van elkaar. In 2012 produceerde ik Dan's EP "Being Human" en traden we enkele keren samen op. Recent zaten we nog samen in de studio en zijn we muzikale kompanen in het dialectische "Alles Geit Plat", waarmee we in de Limburgse theaters te vinden zijn.

 

Synergie genoeg dus. Alle reden dus te verwachten dat we elkaar muzikaal op 29 november a.s. zullen opzoeken. Komt dat zien, proeven en horen.Tot dan! G.R. Harrison.

Reserveren: loekenanneke@ziggo.nl

 

Flower lawn - G.R. Harrison (rooftopsessions voor ikbeninheerlenwatnu.eu)

Inmiddels is enkele dagen geleden ook deel 2 van de rooftopsessions, die werden gemaakt voor www.ikbeninheerlenwatnu.eu, op Youtube verschenen. Het nummer Flower Lawn, ironisch genoeg gespeeld hoog boven de tuintjes met gazonnetjes in het centrum van Heerlen heeft een klare boodschap: het gras van de buurman mag dan wel groener en beter gemaaid zijn en verstoken van mos en molshopen, er gaat niets boven een gazonnetje vol met madeliefjes. Het nummer staat op het album Inheritance dat in april 2015 het levenslicht zag. 

G.R. Harrison in Pandora Podium Wahlwiller

Zondagmiddag 13 september 2015. Pandora Podium. Een piepklein theathertje in het heuvellandschap van Wahlwiller. "Slechts" vijftien bezoekers blijkt een "groots" publiek! Allemaal zeer musicminded lui, die onder het genot van een huisgebrouwen trappist van Alwin, de uitbater, de verhalen rond de nummers van het album Inheritance van G.R. Harrison en Esther de Bont absorbeerden alsof ze er broodnodige nieuwe levenslust uithaalden. Tof, thanks en tot de volgende keer! 

Klik hier voor de upcoming shows!

G.R.Harrison - Wait (rooftopsession voor ikbeninheerlenwatnu.eu)

Eén van de laatste zomeravonden van 2015 op één van de tofste daken van Heerlen met uitzicht op het Parkstadtheater. Hij pakt zijn gitaar, suitcasedrum en mondharmonica uit en begint te spelen. Hier deel 1 van 'Muziek of wat' met G.R. Harrison! 'Muziek ofwat' is een reeks akoestische rooftop sessions in Heerlen (en omgeving) en onderdeel van www.ikbeninheerlenwatnu.eu. Met dank aan Coen Leuven voor beeld en geluid. Het nummer 'Wait' staat op het recent verschenen album 'Inheritance' van G.R. Harrison en is een knipoog naar een bekend Nederlandstalig nummer. Herken je het? Laat het weten aan G.R. Harrison en ontvang een gratis CD. Komende zondag 13 september 2015 om 16.00 uur speelt G.R. Harrison een dubbelconcert met Cedar Spring in Pandora Podium te Wahlwiller, klik hier voor alle upcoming shows.

Rooftopsessie G.R. Harrison voor www.ikbeninheerlenwatnu.eu

Na tig trappen door een vervallen, verlaten, leegstaand pand in het centrum van Heerlen klimmen we het dak op voor de rooftopsessie ter promotie van de muziekscene in Heerlen (www.ikbeninheerlenwatnu.eu). Even verheven boven de stad, genietend van het uitzicht. Een setup van enkele mics en camera, pilske open, proost en spelen maar. Zon, wolken en wind wisselen elkaar tijdens de 4 nummers die we opnemen af, terwijl Heerlen langzaamaan zijn dag afsluit en tot rust komt. De donkerte valt, alweer vroeger dan gisteren. De zomer trekt zich terug. Een groep graffiti artiesten trekt aan de sessie voorbij op hun toer door het pand. Verlicht door telefoons en zaklampen daalt de stoet weer af om zich te mengen in het stadse leven. Check mijn, maar ook de andere rooftopsessies binnenkort op Youtube

0 Berichten

Uncle Joe & The Sweet Busters bij cafe Walkabout

De eerste gig van Uncle Joe & The Sweet Busters in uitgebreide samenstelling ging zaterdagavond niet ongemerkt voorbij. Bij het vallen van de duisternis strooide Uncle (achter wie Joep Larue schuilgaat) en zijn Busters ouderwetse country rock 'n roll met een rauw randje het publiek in. 


Het optreden stond in het teken van het vijfjarige bestaan van Café Walkabout, maar ik wed dat het zelfs op het preuvenemint te horen moet zijn geweest. Voor wie het gemist heeft of gewoon nog eens wil: 20 september 2015 gaan we op herhaling in het Cultuurhuis in Heerlen. Check Uncle Joe ook op Facebook. Tot dan!

0 Berichten

Popmagazine Heaven recensie Inheritance 

G.R. Harrison – Inheritance (SML Records)

Inheritance is al weer het vijfde album van deze in Maastricht geboren singer-songwriter. Hij wordt bijgestaan door twee prima muzikanten: Rick Haring (soundscapes en orgels) en Esther de Bont die meer dan vaardig een viool hanteert. En op één track horen we de drums van ene Beuker: Al met al is dit een album waar niet veel op valt aan te merken maar waarbij ik evenmin ooit echt opveerde. Een aarig kabbel-de-kabbel plaatje dus. De beste track is inderdaad de titelsong Inheritance - en dat vooral dankzij de prachtige viool van voornoemde Esther. Seven Years biedt een fraaie partij voor de piano van G.R. Wait had zonder meer beter geklonken zonder die "orgels". Een gevalletje prima artiest nog altijd op zoek naar beter materiaal denk ik dan. Of naar een betere producer?

Cees Bronsveld

(Deze recensie werd schriftelijk ontvangen van Popmagazine Heaven, doch niet in het magazine zelf afgedrukt)


0 Berichten

G.R. Harrison meets Cedar Spring (13 september 2015, pandorapodium.nl)

Toen ik een paar jaar terug voor het eerst met goede vriend singer songwriter Matthew de Zoete op weg was naar Pandora Podium aan de Oude Baan 21 in Wahwiller, kon ik nauwelijks bevroeden wat een magische avond het zou worden in dit evenzo theatertje. Gerund door mensen met passie voor de magie achter muziek, theater, kunst....en zelfgebrouwen bier. Geen wonder dat ik nu al zin heb om juist daar op 13 september 2015 vanaf 16.00 uur de nummers van mijn nieuwe plaat met Esther de Bont te spelen.


Reserveren via telefoonnummer 06 - 11853041 of per e-mail alwindenbiesen@hetnet.nl is zeer aan te bevelen, want onderdeel van de magie is dat er slechts 25 a 30 mensen in passen. Zorg dat je het niet mist! G.R. Harrison www.pandorapodium.nl 

0 Berichten

ZEFmagazine recensie Inheritance

Tekst: Erik Steins

G.R. Harrison’s laatste album ‘Inheritance’ is al een tijdje geleden uitgebracht. Het losbarsten van het festivalgedruis heeft wellicht wat veel van onze aandacht en tijd opgeëist; vandaag verdient deze singer – songwriter uit Maastricht met dit album desalniettemin de aandacht.

Achter artiestennaam G.R. Harrison gaat Ruud Gijsen schuil,  die geen onbekende is op de Limburgse podia. G.R. Harrison is bekend van zijn zang- en gitaarwerk bij onder andere Texan Trail, The Wild Specialties, The Electrophonics en theaterprojecten als The Royal Axe Specialties en Moonshine Whisky.

Nu is het echter tijd voor zijn meest recente release ‘Inheritance’.  Het album bestaat uit twaalf nummers en is een fraaie mix van pop, folk en country. Na het beluisteren van het eerste nummer van het album (‘Oh my Dublin’) is al vrij snel te horen dat G.R. Harrison de nodige ervaring heeft opgedaan met al zijn voorgaande muzikale uitingen. De liedjes kennen een prachtige en volwassen opbouw en de hoorbare samenwerking tussen violiste Esther de Bont en geluidstechnicus Rick Haring pakt prachtig uit.


Het stemgeluid van G.R. Harrison en de sfeer die het album neerzet nodigen de luisteraar uit om een rustmomentje te nemen en te luisteren naar de teksten die keer op keer een tot de verbeelding sprekend plaatje schetsen. Een prettige afwisseling op bovengenoemde sfeer zijn onder andere de nummers ‘Flower lawn’ en ‘Wait,’ die een wat meer uptempo karakter hebben. Het album wordt afgesloten met het nummer ‘Fishing for life’, waar een paar bijzonder verfrissende studiotrucjes in verscholen gaan.

G.R. Harrison laat met dit album horen hoe een flinke muzikale basis gepaard kan gaan met een gezonde dosis creativiteit. In een wereld die net zoveel singer-songwriters telt als dat er nummers worden geschreven en een markt die wordt overspoeld met geluidsdragers weet G.R. Harrison zich met  ‘Inheritance’ te onderscheiden. Door de reeks kwalitatief goede nummers – waarin duidelijk veel tijd is gestoken – en het schitterende studio-productiewerk is dit album een blijvertje.

 

Lees hier de recensie op de website van ZEFmagazine.

0 Berichten

G.R. Harrison introduceert een nieuw bandlid

Tja, ik ben niet zo het "posten". Maar een nieuw bandlid mag niet onvermeld blijven. Na de zomer zullen jullie deze "oude Iraniër" tijdens mijn solo optredens gaan tegenkomen.... Nieuwsgierig geworden? Hier alvast een vooraankondiging van de gigs die na de zomer op stapel staan. G.R.

 


0 Berichten

G.R. Harrison - Inheritance op Spotify, iTunes, Deezer

Sinds vandaag is Inheritance op Spotify, iTunes, Deezer en andere streamingsdiensten verkrijgbaar en te beluisteren. Met dank aan WM Digital Services, die dat piekfijn hebben geregeld.

0 Berichten

Foto's Moonshine Whiskey & Arno Adams - Theaterboerderij Boeket (31 mei 2015)

"She left me for Jesus" onthuld!

Al een aantal keren kreeg ik na optredens de vraag van wie het nummer "She left me for Jesus" is, dat ik in diverse settingen met o.a. The Royal Axe Specialties en Moonshine Whsikey maak en nogal aanspreekt. Een fantastisch ironisch nummer over iemand wiens vrouw in de Here raakt, hem niet meer ziet staan en zichzelf aan hem spiegelt. Vandaar dit blogbericht. Het is helaas niet van mezelf maar van Hayes Carll, een fantastische singer songwriter met veel humor in zijn teksten. Het zou zomaar kunnen dat ik er binnenkort een vervolg op schrijf. Het nummer heeft namelijk een nogal open einde dat vraagt om verteld te worden. Enjoy en... hou me in de gaten..... G.R. Harrison

0 Berichten

G.R. Harrison, Moonshine Whiskey & Hillbilly Hayride

0 Berichten

G.R. Harrison in Theaterboerderij boeket tijdens "Ode aan de muziek"

Zondag 31 mei jl. was voor mij een topdag! plm 50 gasten bouwden samen met alle muzikanten een waar muzikaal feestje in de Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Moonshine Whiskey, Arno Adams (begeleid door Moonshine Whiskey) en Hillbilly Hayride lijken op het eerste oog muzikaal ver uiteen te liggen en hadden elkaar niet eerder gezien of gehoord, maar juist dat maakte ontstane samenwerking(en) speciaal. Met dank aan Jos Levels en Bert Vossen voor de organisatie en Bart Bijlmakers voor de fantastische catering. Volgend jaar weer wat mij betreft. G.R. Harrison

0 Berichten

Hootenanny party in Theaterboerderij Boeket Nederweert

Want, dat zal het worden komende zondag. Theaterboerderij Boeket in Nederweert is een fantastische plek. Een oude schuur omgetoverd tot betoverend leuk theater. De gastheer Jos zit er met heel zijn hart en ziel in. Afgelopen jaar waren we er al te gast met Moonshine Whiskey. Zondag 31 mei a.s. doen we dat nog eens dunnetjes over, maar nu in een setting met onder andere Arno Adams en Hillbilly Hayride. Ik zal Arno tevens begeleiden, hoe "cool" is dat. Kortom, komen dus. Anders moet je het straks met het verslag en de foto's doen. G.R.

0 Berichten

Hemelvaart = met the Electrophonics op Breda Jazzfestival

14 mei 2015 stond ik met The Electrophonics op Breda Jazzfestival. Het was alweer 2 CD's geleden na Catch that Swingtrain (Moulin Blues live album). Alle nieuwe nummers voor 2 vette sets doorgerepeteerd dus maar. Al had ik kunnen weten dat Stephan Hermsen na 2 nummers zijn eigen gang gaat en de setlijst de prullenbak in kan. Zo werden de gigs in het verleden altijd "op maat gesneden" en dat was deze keer niet anders. Mijn god, wat een toffe gig. Kleine 500 man voor onze snufferd en het zonnetje op onze snufferd. Tot de laatste noot, toen hielden de weergoden het niet meer en "huilden" ze alle blues uit de hemel! Achteraf bleek BB King precies op deze dag te zijn gestorven. Ik meende al dat ik zijn ziel op het podium voelde rondwaren. May God have his soul! Zoals het een echte Hemelvaart betaamt. G.R.

0 Berichten

CD opnames met Dan Vanhoudt

Met Dan Vanhoudt op de bühne is altijd al een feest. De "Alles geit plat" theateroptredens zijn altijd super.

Op 2 mei 2015 mocht ik als een van de gastmuzikanten met hem de studio in. Op 2 nummers van zijn nieuwe CD, die na de zomer zal uitkomen, ben ik van de partij. De opnames werden live in de studio van TVL gemaakt, zowel beeld als geluid. Houdt het youtube kanaal van Dan dus in de gaten! G.R. Harrison

 

0 Berichten

"Alles geit plat" bij TVL

Wie uit Limburg komt en nog niet van "Alles Geit Plat" gehoord heeft mag zich oprecht schamen. Dit collectief van plm 15 muzikanten en singer songwriters spelen al enkele jaren de theaters plat met hun dialect versies van Bob Dylan, Bruce Springsteen en vele vele andere legendes. En dat in een sfeervol jasje, met veel lol en jolijt en een heerlijke band. Het mooie is dat dat alle muzikanten de hele show op de bühne blijven en zo van elkaar genieten alsmede van het nodige commentaar voorzien.

 

Onlangs maakte TVL een anderhalf uur durende special over Alles Geit Plat die op www.tvl.nl is te zien en werd uitgezonden in het kader van de voorstelling in Parktheater Limburg te Heerlen. Inmiddels heeft alles geit plat ook een youtubekanaal opgericht waarop alle nummers uit die special zijn te zien. Klik hier om naar het youtubekanaal te gaan.

 

Alles geit plat bestaat onder andere uit: Rene Bijlmakers, G.R. Harrison (Ruud Gijsen), Dan Vanhoudt, Joep Coenjaerts, Ivo Rosbeek, Paul van Loo, Bart Bijlmakers, Winand Bijlmakers, Janneke Meessen, Maartje Meessen, Paula Paashuis, Ton Engels.

0 Berichten

Trailer "Inheritance" gereed en online

Het is, ondanks de datum van dit bericht, geen grap: "Inheritance"is klaar! De trailer waarmee ik hem aan jullie voorstel ook. Bekijk hem ook op mijn youtube kanaal.

0 Berichten